טרנדים חדשים לעונת החתונות 2022
עונת החתונות עכשיו בשיאה, ולכל הזוגות שמודים על ההזדמנות ליהנות שוב מחתונה גדולה רק נותר לסגור פרטים אחרונים, וכמובן לבחון מה יגישו לאורחים שאפילו קצת התגעגעו לשים צ'ק במעטפה.
אז כיצד העולם הקולינרי שינה צורה בשנתיים האחרונות, אלו טרנדים נוספו למשוואה מבלי ששמנו לב? ובכן ניתן להיות בטוחים שבזמן שלא מעט מהלכים נשארו תקועים, עולם הקולינריה לא קפא על שמרים, אלא המשיך להמציא את עצמו מחדש. אם כן מהם הטרנדים הקולינריים האחרונים שמחכים לכם בתחום החתונות? ניגשנו לברר!
קבלו את שבעת הטרנדים המובילים לשנת 2022
- . גישה סביבתית סביב הצלחת – די לאחרונה העלו בצורה משמעותית את העלות של כלים חד פעמיים, מתוך מטרה לוודא שגם לנכדים שלנו יהיה עולם שהגיוני לחיות בו, וכאן העולם הקולינרי מבקש לעלות מדרגה, רואה במגמה הירוקה הזדמנות לשחק עם אופן ההגשה. מה בפועל זה אומר? שכיום בין היתר ניתן למצוא כלים שהם לא רק מתכלים, אלא שהם ממש אכילים. זה כולל צלחות וזה כולל כוסות. מדובר בעבודה חכמה עם בצקים וכמובן בגימיק נחמד (וטעים).
- עידון בזירת הקינוחים – לצד מגמה להציע קינוחים פרווה לאירועים החלביים וכמה שיותר מושחתים, ישנה מגמה נוספת בתנופה, אם כי הפעם המגמה לגמרי הפוכה. הרעיון הוא ליצור פינות קינוח עדינות ואלגנטיות למראה, כאלו שגורמות לחוש כאילו זה עתה יצאנו לגינה מוריקה שבה מתנהלת מסיבת תה ע"י ג'נטלמנים בטוקסידו וגבירות בשמלות מנופחות. הקונספט הוא "מסיבת תה". כאן ניתן למצוא מגשי קומות, כוסות חרסינה לצד תחתיות, קוביות סוכר ומיני עוגיות מושקעות, לצד עוגות ביס, ואיך לא – עוגות בחושות. כיצד שומרים על הנראות העדינה גם כשיש המון מוזמנים? אחד מהפתרונות הוא להגיש מגש אישי לכל מרכז שולחן – תחשבו על זה!
- גם וגם – כיום בכל משפחה ניתן למצוא את הטבעוני, את זה שלא אוכל בשר, את זה שמת על אוכל אסיאתי ואת זה שרק מתגעגע לאוכל של סבתא. אי לכך אחד מהטרנדים החמים הוא להציב הכול מהכול, מבלי להפריד בין אוכל מסורתי למודרני. כיצד? באמצעות שימוש במנות קטנות, כך שניתן ליהנות מכל העולמות. מכאן שאם חושבים שהאורחים שלכם מספיק מגוונים ומשוגעים כדי להעריך קונספט מפנק שכזה, בהחלט מדובר באופציה מרעננת ומהנה.
- מטבח פתוח לעיני המוזמנים – כבר שנים שהקונספט של מטבח פתוח מככב במסעדות, אם כי עתה ניתן לראות כיצד הוא בא לידי ביטוי גם בתחום האירועים. הרעיון הוא לבשל ממש לצד האורחים. כמובן שלא כל האוכל יוגש כך, אך בהחלט ניתן לייעד עמדת אוכל (למשל עמדה שמייצגת מדינה מסוימת) שבה ניתן לבחון כיצד השפים עומלים על כל מנה, וזאת לצד סנכרון, ריכוז ומקצועיות, גם אם לצדם יש המולה וצהלה.
- חוזרים אחורה בזמן – לא משנה כמה נרצה קידמה וטכנולוגיה, כאשר מדובר באוכל, תמיד יש קסם מיוחד בלחזור אחורה בזמן. מכאן שאין זה כלל מפתיע שמאוד טרנדי לשלב פינות שמייצרות אווירה אותנטית. מכאן שבמקום להציע "שופיני", משדרים פשטות, ולעיתים פשטות לא צריכה לא מלח ולא פלפל – היא מצוינת בדיוק כפי שהיא. מכאן שניתן לעצב עמדת אוכל שכוללת סירים גדולים שמתבשלים לאיטם על פתיליות, עמדה שמציעה מאכלים מסורתיים בנדיבות. כל עוד האוכל יהיה מושלם וייקח לטיול בזמן, מדובר בחוויה מסעירה.
- שמים את הבריאות בחזית הבמה – אין ספק שאחד מהטרנדים המשמעותיים כיום בתחום האוכל נוגע לתפיסה בריאה. מכאן שאם רוצים ליישר קו עם טרנדיות בריאה, או אם רוצים לייצר פינת אוכל שמציעה ריענון (ולא עוד מנה כבדה), בהחלט אפשרי להציע לאורחים קפסולה של ויטמינים טעימה ומזמינה. אחת מהאפשרויות לבצע זאת היא לייצר פינה צבעונית של שייקים, כזו שכוללת שורה של ירוקים לצד פירות עונתיים. הכי מפרגן וקיצי שיכול להיות. רוצים קצת ריענון? הוסיפו אפשרות של תוספת אלכוהול!
- קיטים אישיים – אחד מהטרנדים היותר חמים של תחום המסעדות בתקופת הקורונה היה למכור קיטים מושקעים להכנה עצמית. היו אלו קיטים של אלכוהול, קיטים של מנות יפניות וכדומה. מכאן שזה היה מאוד מתבקש שהטרנד המדליק הזה יגיע גם לאולמות האירועים. כיצד אם כן הקונספט משתלב כאשר לא מדובר בלקוח יחיד, אלא בכמה עשרות? עד מהרה נמצא פתרון. מדובר בדוכנים שמאפשרים להרכיב לבד את המנה הרצויה, כאשר אין לטעות שמדובר רק בעמדת סלטים, אלא במנות הרבה יותר מורכבות.