קייטרינג בשרי או חלבי – מתלבטים?
אם עד לפני כמה שנים היה ברור שהולכים על אירוע בשרי, הרי שכיום זה כבר הרבה פחות ברור. אנשים מתפתחים ומגמות משתרשות, כך ממש כפי שקשה למצוא כיום אנשים שעדיין מעשנים, כך קל למצוא כיום אנשים צמחוניים. במקביל, אם פעם מנה בשרית נחשבה כיוקרתית, הרי שכיום גם מנת פילה בס בקלות יכולה להתחרות מול מנת סטייק עסיסית. אז אם גם אתם עומדים לארגן אירוע, בהחלט יש טעם לבחון איזו קטגוריה יותר נכונה עבורכם. מתלבטים? חשדנו שזהו המצב, ולכן נערכנו עם מספר טיפים יעילים!
קחו רגע לעצום את העיניים
לרשותכם 3 שיקולים שרצוי לקחת בחשבון, טרם מקבלים החלטה, אך ראשית נזמין אותכם לקחת הפסקה. תעצמו לכמה רגעים את העיניים ותדמיינו את המנה שהכי מתחשק לכם לאכול עכשיו. דמיינתם מנה מוקרמת, או קבב על שיפוד? עתה אתם כבר יודעים לאיזה מחנה אתם שייכים. מה עם האורחים אתם שואלים, איזה תפריט יותר אידאלי עבורם? היעזרו בשיקולים הבאים:
3 שיקולים שמוטב לקחת בחשבון:
- הגיע הזמן לבחון מה האירוע שלכם דורש
עם כל הכבוד לאורחים שלכם, ראשית רצוי לבחון מה יותר מתאים מבחינת האירוע. אם מבחינת קונספט ואם מבחינת אווירה. למה הכוונה? מאוד משנה אם מדובר באירוע ערב או באירוע בוקר. מאוד משנה אם הולכים על קונספט מסוים שדורש תפריט מסוים, ואפילו משנה מהי העונה הרלוונטית. כאן נחדד שעבור אירוע בוקר מתאים אוכל חלבי מושקע, אינטליגנטי ומדויק, ממש כפי שתמצאו אצלנו בקייטרינג הד שף. במקביל, אם מדובר באירוע ערב, יש יותר מקום להתלבט, מוזמנים להיעזר בשף הבית של קייטרינג הד שף, וזאת כדי להתחיל להבין דגשים משלימים, כגון עלויות, היצע ומומחיות. מבחינת עונה, באופן כללי אירועי קיץ יותר מותאמים למנות חלביות קלילות, ואילו אירועי חורף יותר הולמים מנות בשריות. כמו כן, באשר לקונספט, יש לבחון האם הקונספט הנבחר עבור האירוע משפיע באופן כזה או אחר על אופי המנות. מבקשים דוגמה? ובכן אם מכוונים לאירוע שאנטי לבן, הרי שמתבקש אירוע חלבי.
2. את מי ניתן לפגוש בקהל המוזמנים?
לאחר שבחנו מה דורש האירוע, רצוי לבחון מה דורשים האורחים, או במילים אחרות מה הם יותר ישמחו לאכול. ובכן אם יש לכם הרבה צמחונים בקהל המוזמנים, התשובה די פשוטה. עם זאת, יש שיקולים נוספים. כך למשל יש לבחון האם יש הרבה שומרי מסורת. אם כן, היו בטוחים שיותר קל להתנהל מול מנות חלביות, ולו כי זוכים ליהנות מקינוחים יותר מושקעים (בכל זאת קשה להשוות בין קינוחי פרווה לקינוחים חלביים) וכיוון שכך נמנעים משלל סוגיות שנוגעות להכשר של הבשר. כמו כן, אם יש הרבה מוזמנים מבוגרים, סביר להניח שיהיה להם יותר קל ללעוס מנות חלביות. מצד שני, אם ידוע שהאורחים באים כדי לאכול בשר, ורבים מהאורחים ידועים כקרניבורים לא קטנים, הרי שיש לספק לקהל מה שהוא מחפש – מנות בשריות מעולות. מה באשר לאירוע שמכיל כמות גדולה של ילדים? בשני האפיקים ניתן למצוא מנות נהדרות (ובריאות) שילדים אוהבים.
3. מה אתכם – מה אתם מעדיפים?
עם כל הכבוד לאורחים, אין שום סיבה שהאירוע לא ישקף את עולמכם הקולינרי, אין שום סיבה שהאירוע לא ישמח קודם כל אותכם. אין הכוונה שאם אתם אוהבים שילובים מוזרים, גם האורחים צרכים לסבול, אך זה כן אומר שאם חושבים שאין להרבות באכילת בשר, הרי שבהחלט מדובר בהזדמנות להשפיע. מצד שני, אם אתם יודעים ליהנות מנתח טוב ובאופן כללי אתם אנשים של בשר, היו בטוחים שתיהנו להגיש לאורחים מנות מעולות שאתם בעצמכם מעריכים. כמו כן, אין להתעלם מהעובדה שאתם אלו שמשלמים על האירוע, ועל כן בהחלט יש מקום לבחון איזו אופציה יותר זולה. לא פעם קייטרינג חלבי זול לעומת קייטרינג בשרי, משמע מדובר בפתרון אידיאלי. פתרון שמאפשר להציע אוכל מעולה ובו זמנית לחסוך בעלויות.
קודם תציצו בתפריט – אח"כ נדבר
עתה לאחר שבחנו מה נכון עבור האירוע, מה נכון עבור האורחים ואף מה נכון עבורכם המארחים, רק נותר להציף שורה של דגשים אישיים, ולהעלות על דף מספר מסקנות שהתחלתם לאסוף לאור קריאת הדברים. מרגישים שההכרעה ממש מעבר לפינה, אך עדיין חסר לכם מידע? מוזמנים לעבור על התפריט החלבי המשגע שלנו ועל התפריט הבשרי האיכותי שלנו ולהתחיל להבין מה יותר מדבר אליכם. יותר מתחברים לרצועות עוף מוקפצות, שיפדוני פרגית בטרייקי ולעוף סצ'ואן עם אגוזי קשיו? או לחלופים לסלמון מאודה, מוסקה ולפטריות מוקפצות עם גבינת חלומי? עדיין מתקשים לקבל החלטה? אומנם אנחנו בהד שף מתמחים במטבח, אך גם יועצים די טובים, במיוחד לאור העובדה שכבר למעלה מ – 25 שנה מלווים אינספור לקוחות מרוצים. מחפשים עצה שתסייע לקבל החלטה נכונה? תרגישו בנוח לפנות אלינו!