4 טעויות שיש להתרחק מהן כשבוחרים קייטרינג

יש ברקע אירוע עסקי, חתונה, בת מצווה או כל אירוע אחר שמצדיק להזמין עשרות אנשים, לקבוע ערב טעימות ולדבר על מעצבי אירועים? ובכן כל אירוע מלווה בלא מעט התרוצצויות, בדיקות, תיאומים וכמובן שגם בהתלהבות וציפייה, ופה אנו לא באים לומר איך לקשט את מרכז השולחן, אך כן איך לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע שלכם, כי אם נהיה כנים, אנשים מגיעים כדי לאכול, או אם נדייק – אנשים מגיעים כדי לאכול טוב! אז אם גם אתם רוצים לבחור את הקייטרינג שלכם בצורה נבונה, אל תחזרו על אותן טעויות ידועות שרבים נופלים בהן:

1. רוצים משהו אחד ומתפשרים על משהו אחר

לא פעם כאשר עומדים להרים אירוע, מאוד ברור כיצד רצוי שהכול יתנהל, כולל כמובן האופי של התפריט. עם זאת, לא פעם בשל שיקולי לחץ, או רצון לסגור עם קייטרינג מסוים, פתאום מוכנים להתפשר, וזוהי כמובן טעות גדולה. שניתן דוגמה? ובכן אם מבקשים להתמקד בקטגוריית קייטרינג חלבי, אין זה יהיה נכון לקחת קייטרינג בשרי שמוכן להכניס לתפריט גם מנות חלביות. יש להבין שכל נישה היא עולם של טעמים, שילובים ומרקמים ייחודיים, כך שמומחיות וניסיון בהחלט הכרחיים.

 

2. מאפשרים לתפריט הקיים להכתיב את טעמי האירוע

רבים ניגשים לראות תפריט, ואז יוצאים מתוך נקודת הנחה שמה שמופיע זה מה שיש, מבלי לרגע לקחת בחשבון שהשף של הקייטרינג מוכן לבצע מגוון שינויים ואף מוכן להוסיף מנות חדשות. אז נכון שחלק מהשירות זה ליידע את הלקוח שהוא יכול לבצע שינויים, אך אם רק מביטים בתפריט שמופיע באתר ולא טורחים ליצור קשר ראשוני, עשויים לקבל החלטה לפני שמעלים הילוך ומעמיקים את שלב הבירורים, כך שמאבדים שלל הזדמנויות מבטיחות.

 

3. לא לוקחים בחשבון תרחישי קיצון

הרבה פעמים הפגישה עם השף זורמת, התפריט נראה משגע, צוות הבר מקסים ואפילו המחירים עומדים בתקציב. מכאן שמבקשים למהר ולסגור עסקה, מבלי להקשות או להיתפס כקטנוניים. פה או מבקשים לומר שלפני שסוגרים עם חברת קייטרינג, יש להציף את כל הסעיפים הפחות נעימים. יש לבחון מה קורה אם נאלצים לבטל ברגע האחרון, או לדחות את המועד. מה קורה אם השף הראשי חולה. מה המחיר של כל מנה נוספת שאינה נלקחה בחשבון, מה עושים בסוף האירוע עם השאריות, יש לבדוק איזה סוג של ביטוח חברת הקייטרינג מחזיקה וכדומה.

 

4. מוכנים לקחת סיכון

נפגשתם עם שף מדהים שהציע הצעה מפתה, אך בו זמנית מדובר בשף שלא מצאתם עליו המלצות, שחדש בתחום וגן האירועים שבחרתם מעולם לא עבד עמו? ובכן הזדמנויות צריך לדעת לתת, אך אם מדובר באירוע חשוב, אין להתפשר על ניסיון עשיר. אולי ארוחת הטעימות הייתה מדהימה, אך אין להבטיח שאותה חברת קייטרינג גם יודעת להתמודד מול כמויות גדולות. מכאן שאם מבקשים ללכת על בטוח, ניסיון עשיר וחוות דעת מפרגנת בהחלט מעניקות ביטוח חשוב.

מה כן מוטב לעשות כאשר בוחרים חברת קייטרינג?

אז עתה כאשר יותר ברור מה לא עושים כאשר מבקשים לבחור חברת קייטרינג מבטיחה, נעצור לציין שבין היתר גם יש דברים שכן מומלץ לעשות. כן יש לעבור על התפריט, כן יש לבחון אלו אופציות הגשה קיימות, כן יש לבחון את הרמה של שירותי הבר, כן יש לבחון האם ניתן לבצע התאמה לקונספט הנבחר, כן יש לדבר עם לקוחות קודמים, כן מומלץ לברר כיצד ניתן לשחק עם המחיר וכן יש לעבור בין כמה חברות קייטרינג, טרם מתמקדים בחברה הרצויה ביותר. בברכת אירוע מוצלח ואורחים מרוצים.