החורף סוף כל סוף בפתח, ובתקופה זו של השנה מתעורר אצל רובנו החשק להתכרבל בבית מתחת לשמיכה עם בת או בן הזוג ולהתפנק עם קינוח כיפי, מתוק ומנחם.
לכבוד תחילת העונה הקרה ריכזנו עבורכם 3 קינוחי פירות לא פחות ממדהימים שאסור לפספס. הטרנדים הלוהטים של החורף כוללים פירות קפואים בשוקולד לבן, פודינג בננה טרופי ותאמינו או לא, גם מרק פירות מחמם במיוחד.
אלו שלושת הקינוחים שיעשו לכם את החורף:
1. פודינג בננה – הכי מנחם שיש
אין כמו פודינג בננה כדי שנרגיש גם בשיא הכפור שאנחנו בנופש אי שם בקאריביים, משתזפים על חוף ים זהוב מול שמי תכלת שטופי שמש.
מרכיבים:
שפופרת חלב מרוכז וממותק
חבילת אבקת אינסטנט להכנת פודינג בטעם וניל
קופסת שמנת מתוקה להקצפה
עוגיות לבחירתכם
בננות בשלות, פרוסות לעיגולים
אופן הכנה:
הקציפו יחד את החלב המרוכז ואת אבקת פודינג הווניל, עד שאין גושים.
התחילו לסדר שכבות – בננות, קרם ועוגיות, וחוזר חלילה.
הגישו לבני משפחה וחברים לקול קריאות ההתפעלות שבטוח תקבלו.
בתיאבון!
2. פירות יער ושוקולד לבן – אהבה ממבט ראשון
פטל, אוכמניות, דומדמניות וחמוציות הכי טעים לאכול ישר מהשיח. אבל אם אתם לא חיים בקצה יער אירופאי עבות סטייל הנזל וגרטל, כדאי לכם לקנות פירות קפואים וליהנות מטעם עשיר וטריות ואיכות מרביות. במתכון המיוחד הזה שילוב בין פירות יער צוננים לרוטב שוקולד לבן נמס ומפנק יבטיח עונג צרוף לכל מי שיטעם ממנו.
מרכיבים:
350 גרם לקט פירות קפואים שנקטפו היישר מיער חורפי כלשהו (פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו')
100 גרם שוקולד לבן משובח, שבור לחתיכות
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
אופן הכנה:
תנו לפירות להפשיר מעט, כך שיהיו עדיין מזוגגים בקרח אך כבר לא קפואים ממש, ואז מזגו אותם לכלי הגשה יפים (כוסות או צלוחיות) מזכוכית.
הכניסו את חתיכות השוקולד הלבן והשמנת לכלים לא מתכתיים, וחממו במיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך דקה. אם השוקולד רך מספיק, ערבבו אותו עם השמנת לקבלת רוטב סמיך ואחיד. אם לא, חממו למשך 30 שניות נוספות ונסו אז.
מזגו את הרוטב על פירות היער הצוננים בכל אחת מהצלוחיות.
בתיאבון!
3. מרק פירות חם – מקורי ומושלם לחורף
ומה אם בא לכם להתחמם קצת?
מרק הפירות החם והמיוחד הזה מתאים במיוחד לארוחה רומנטית חורפית ומנחמת.
מרכיבים:
צנצנת רסק תפוחים עם חתיכות פרי
צנצנת דובדבנים חמוצים
קופסת שימורי אפרסקים בסירופ
קופסת שימורי אננס בסירופ
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
אופן הכנה:
פשוט ערבבו את כל המרכיבים בסיר, הוסיפו מים או יין אדום עד לכיסוי, הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 90 דקות על אש נמוכה.