מתכון מהיר וטעים לפיצה – ככה תעשו זאת
פיצה היא במקומות מסוימים בעולם נחשבת למאכל האלים, עבורנו היא באמת כזו. הרי מה אפשר לעשות מול מגש מלא בבצק נפלא וריחני, רוטב עגבניות מתקתק בדיוק במידה וכמובן, ערימות של גבינה נימוחה ונמתחת? אין כמו פיצה לארוחת ערב משפחתית, אין כמו פיצה לישיבה עם חברים ולבילוי עם האהובים שלכם. אם גם אתם רוצים להכין פיצה בקלות ובמהירות ובעיקר להפתיע כל מי שיבוא אליכם מעתה ואילך, יש לנו כמה טיפים שיהפכו את הפיצה שלכם לטעימה ומומלצת ממש.
תשאירו במקפיא
פיצה, מהרגע בו יש לכם את כל המרכיבים, היא משהו שלא לוקח יותר מדי זמן להכין. העקב אכילס היחיד הוא הבצק. במקרה הזה אתם יכולים ללכת על אחת משתי אפשרויות. הראשונה היא לרכוש בצק מוכן להכנה של פיצה בחנויות מתמחות. או, להכין בצק מושלם ופשוט להשאיר אותו במקפיא. בצק של פיצה בדרך כלל תופח בתוך מקרר משום שלא מדובר על בצק שצריך להגיע לתפיחה מלאה כמו במאכלים אחרים המכילים שמרים. זו הסיבה בגינה אתם בהחלט יכולים פשוט להכין כמות גדולה של בצק אפילו פעם בחודש ולאכסן חלקים ממנו מסודרים במקפיא. כאשר אתם יודעים שיש לכם בערב אירוע אתם יכולים פשוט לשים את כדור הבצק להפשרה במקרר לאורך היום. כמובן שאם מדובר על סיטואציה בה אתם מעוניינים להוציא כדור בצק ולהכין ממנו פיצה מעכשיו לעכשיו, תוציאו את כדור הבצק מחוץ למקרר ותנו לו רגע להפשיר על השיש לפני תחילת ההכנות.
הרוטב הוא כל הטעם
להכין רוטב עגבניות מושלם לא צריך לקחת כל כך הרבה זמן. כלומר, אתם יכולים לקחת עגבניות ולבשל אותן חתוכות לאורך שעות על הגז. אנחנו לא אומרים שהתוצאה לא טעימה, אבל בשוק אנחנו רואים כל כך הרבה תחליפים פשוט מצויינים לרוטב עגבניות פצצה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להעביר רגע את הרוטב לסיר, לתקן תיבול אם אתם מעוניינים ולמרוח על כדור הבצק שפתחתם עם מארוך כמובן. אל תשכחו כי הטעם מגיע מהרוטב, לכן חשוב שהרוטב יהיה טעים עבורכם לפני שאתם מניחים אותו על הבצק בסופו של דבר. שחקו קצת עם מלח, פלפל ואפילו קצת סוכר עד שתגיעו לטעם המושלם.
בחירה של גבינה היא בחירה חשובה
במקרה של פיצה אתם יכולים לבחור כמובן גבינה צהובה וזה יעבוד נפלא. אבל היום, אתם יכולים למצוא בכל סופר מוצרלה, פרמז'ן וגבינות נוספות שיעשירו לכם את המנה. הרבה פעמים שילוב של שתי הגבינות הללו יאפשר לכם להגיע לתוצאה הכי טובה כי כל גבינה נותנת איכות קצת שונה. הקפידו כמובן להניח גבינות שהטעם שלהן לא יותר מדי חזק כדי שהטעם של הגבינה לא ישתלט לגמרי על המנה כולה.
התבנית היא סוד הקסם
התבנית בה אתם עתידים להשתמש היא זו שתקבע האם מדובר על פיצה טובה או לא. פיצה מסורתית נאפת שלוש דקות בתוך תאבון חם מאוד. הסוד הוא לקחת סיר או מחבת מברזל ולהפוך אותם או תבנית מברזל. החום של התבנית החמה פשוט ייאפה לכם את הפיצה בצורה מושלמת. שימו לב כמובן לחמם את התנור היטב לפני שאתם יוצאים לדרך. אל תשכחו כמובן לשמן את התבנית כדי שלא תמצאו את עצמכם עם בצק דבוק למשטח. אם אתם כבר מומחים לפיצות אתם יכולים לרכוש מוצרי עזר כמו רשתות מיוחדות שיתנו לכם את התוצאה המושלמת ויאפשרו לכם להוציא את הפיצה בקלות.
אצלנו בקייטרינג הד שף אנו מכינים פיצות טעימות במיוחד ומציעים זאת גם בתפריט קייטרינג חלבי שלנו, מעבר לפיצות טעימות, תוכלו להזמין מגוון רחב של פסטות מיוחדות ואיטלקיות.