קייטרינג יש מה עם תפריט?
להרים אירוע היא משימה לא פשוטה ודורשת הרבה סבלנות, אך אין שאלה שאחת המשימות היותר מאתגרות היא למצוא חברת קייטרינג איכותית שתתאים לקונספט הכללי. כמו כן, גם לבנות תפריט אינה משימה שניתן לסמן עליה בקלות וי. כיצד אם כן מתמודדים? הכנו עבורכם מתכון מנצח! עקבו אחר כמה כללים פשוטים וגם אתם עומדים לגלות כיצד בוחרים תפריט אידאלי, מוכנים? מתחילים!
חושבים על כולם כולל כולם
רגע לפני שבוחרים מנות שעונות על הטעם האישי שלכם, יש לחשוב מה מאפיין את הטעם הקולינארי של סך המוזמנים. לאחר מכן כמובן שגם יש לתת מקום לטעם האישי שלכם, ולבסוף אין לשכוח את כל אותם קצוות, ופה אנחנו מתכוונים ללא מעט אנשים. בקצוות נמצאים ילדים, כל אותם אנשים שאוכלים כשר וכמובן שגם צמחוניים. החוכמה היא להוות קו מנחה קולינרי כללי, ולוודא שהוא יודע להעניק מענה איכותי עבור כולם, מבלי לייחד רק מספר מנות מסוימות עבור "אורחי הקצה", וזאת כדי שהם לא ירגישו שבזמן שכולם נהנים ממגוון נרחב, הם נאלצים להסתפק בהיצע מאוד מצומצם.
מיוחד על גבול המוכר
אין שאלה שכל אחד רוצה להציג באירוע שלו מנות מעט ייחודיות. מנות שידברו עליהן ביום למחרת, מנות שיעניקו את הרושם שהושקעה כאן מחשבה רבה, מנות שמעידות שהשף של הקייטרינג אכן איכותי וכדומה. עם זאת, יש לקחת בחשבון שעם כל הכבוד למנות מיוחדות, גם צריך לתת מקום לאותן מנות מוכרות. כמובן שהן חייבות להיות מדויקות וטעימות, אך לא בהכרח מפתיעות. מדוע? אנשים רבים מחפשים את המוכר – אינם מחפשים להתחיל להכיר מנות חדשות דווקא באירוע שלכם.
תפריט ערב הוא לא תפריט בוקר
כאשר עומדים לבחור תפריט אם זה תפריט קייטרינג חלבי, או תפריט בשרי, ראשית יש לקחת בחשבון באיזה חלק מהיום האירוע עומד להתקיים. אירוע בוקר צריך לכלול הרבה יותר מנות קלילות ואם ניתן גם צבעוניות, לצד ריבוי של סלטים ומשחק עם מתוקים. מנגד, אירוע ערב בונה תפריט הרבה יותר כבד. גם פה צריך מבחר, אם כי באופן לגמרי שונה.
את מי מביאים לארוחת הטעימות עומדים להגיע לארוחת טעימות?
ראשית תיהנו ואם לא נהניתם החליפו קייטרינג. שנית, תבואו עם אנשים שאתם מעריכים את החייך הקולינרי שלהם ושמאפיינים את קהל היעד. בעת הארוחה היו בטוחים שיהיו חילוקי דעות, כי אי אפשר להכניס את כל המנות לתפריט, ועל כן התהליך הנכון הוא כן לייצר שפה אחידה, אך יחד עם זאת לייצר מבחר.
יש תפריט – מה עם אופי ההגשה?
עוד החלטה שיש לקבל היא כיצד האורחים מגיעים לאוכל שלהם. האם בוחרים באופציה של בופה בה ניתן להתהלך בין שלל מנות ופשוט לבחור – כיף גדול. או שמא בוחרים בהגשה לשולחן, כי חלק גדול מהאורחים נוגע לאנשים מבוגרים שאינם ששים להתחיל לעשות טיולים או לעמוד בתור. כמו כן, תמיד מוטב לבחון אופציות נוספות עבור הגשה. כך למשל ניתן למצוא ששירותי הבר מייצרים עוגנים של מנות ביס הנקראות גם "פינגר פוד", כך שסך האווירה הרבה יותר קלילה. מה באמת נכון? מאוד תלוי מה מחפשים.
אירוע קונספט לצד תפריט קונספט
כיום מאוד מקובל להרים אירועי קונספט. מכאן שלצד השקעה בתפאורה, גם נכון להשקיע במנות שמיישרות קו עם הקונספט הנבחר. לשם כך יש למצוא חברת קייטרינג בעל ראש פתוח ויכולת קולינרית גבוהה ויצירתית. פה ניתן להכניס למשוואה מנות קטנות, מנות שאוכלים רק עם הידיים, מנות שמוגשות באופן שונה (למשל מאכלים שמגיעים רק על שיפודים) וכדומה. יש אינספור אפשרויות, רק צריך למצוא את הפרטנר המתאים.
מה עכשיו? מפנימים ומבצעים – בהצלחה!