מה חשוב לבדוק לפני בחירת קייטרינג לאירוע?

איזה כיף ששוב יש סיבה למסיבה במשפחה. איך היו נראים החיים שלנו בלי השמחות הקטנות והגדולות? תחומי האירועים והקייטרינג הפכו ל’קוטור’ של ממש גם בישראל הקטנה. נעשינו בתחום הזה מעצמה גדולה. אולמות וגני אירועים, תפאורה ומופעים לאירועים, ברים אקטיביים, זרי-פרחים פאסיביים, מסוקים, מתחמים ואירועים המעוצבים לפני נושא מסויים. מסתבר שמאחורי הקמת כל אירוע כזה יש מערך-אופרטיבי מורכב. כל קטגוריה היא התמחות בפני עצמה. אז אם אתם לקראת אירוע חשוב, קחו בחשבון שצריך לדעת לתכנן אותו נכון. מדובר בכסף גדול, ותכנון נכון יחסוך לכם אלפי שקלים. בחירה של קייטרינג איכותי יכולה לשדרג את האירוע שלכם, ובינינו – האוכל יהיה מה שהאורחים שלכם יזכרו מהאירוע. אספנו מספר טיפים שיעזרו לכם לקבל החלטה נכונה לבחירת קייטרינג, קריאה מהנה

לכבוד מה האירוע, כמה מוזמנים?

השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא מה גודל האירוע, ז”א כמה מוזמנים אתם מתכננים להזמין, ישי לכך השלכות גם על אופי התפריט לאירוע, גם על מחיר המנה בתפריט, גם על צורות ההגשה. לא כל חברת קייטרינג ערוכה לתת מענה לאירוע רב-מוזמנים או במקרה הפוך, לאירוע קטן. יש חברות בוטיק מעולות שיודעות לעבוד רק על ריינג’ של עד 500 מוזמנים. אז קחו את זה בחשבון ותבדקו לאיזה סוגי אירועים חברת הקייטרינג נותנת שירות ועד איזה סדר-גודל. תוודאו שזה מתאים לאירוע שלכם.

מיהו קהל המוזמנים?

קהל המוזמנים שלכם הינו פקטור מכריע בבחירת קייטרינג, יש לנסות ולהתאים את התפריט שיהיה לשביעות רצון רוב המוזמנים שלכם. טרנד צמחונות או טבעונות תופס תאוצה בישראל, לכן יש לוודא שתהיה לפחות מנה טבעונית/צמחונית אחד. בידקו היטב אם מבין המוזמנים שלכם ישנם דתיים שומרי כשרות – אם כן, בדקו אם קיימת תעודת כשרות בחברת הקייטרינג- איזו כשרות והם התעודה בתוקפה לפחות עד לתאריך האירוע המיוחל שלכם.

צורת ההגשה באירוע

האם חברת הקייטרינג תעמיד בופה יצירתי עם כל טוב בתחילת האירוע? האם תהיה הגשה עצמית בחלק מהאירוע? האם תרצו מלצר-אישי לכל שולחן או ”מילצור” כללי לכל האירוע? תבדקו איך חברת הקייטרינג יכולה לתת לכם פתרונות, שמותאמים גם לנתונים הפיזיים של המקום בו ייערך האירוע (בגן-האירועים, בחיק הטבע או בבית כנסת) גם לאופי הקהל, וגם לחלום שלכם

קייטרינג חלבי או קייטרינג בשרי?

קייטרינג חלבי מציע ,לרוב, מנות קלילות יותר, מתאימות מאוד לאביב ולקיץ, מתאים גם לצמחונים וטבעוניים, מאפשר הגשת קפה בחלב בשלב הסופי של האירוע, שלב הקינוחים, קייטרינג בשרי מאופיין במנות כבדות יותר, במגוון בשרים איכותי, מנות בתיבולים מיוחדים ובהגשה אטרקטיבית.

רישיון עסק לקייטרינג

החוק בישראל מחייב מבעל קייטרינג ברישיון עסק ורישיון יצרן כשל מפעל מזון. משרד הבריאות מפקח על חברות הקייטרינג שהם עומדים בתקנות ותנאים תברואתיים נאותים כגון: היגיינה, התאמת המבנה לאופי הפעילות, הפרדה בין מזונות, שמירת מזונות בטמפרטורה מתאימה ועוד. חברת “ביופוד” מסייעת בקבלת רישוי עסק לקייטרינג.

 

לסיכום, חשוב לוודא לגבי איכות חומרי הגלם של המזון שיוגש, לראות דוגמאות לניראות של המנות, לוודא שיש ויזואליות אסתטית ומזמינה ,ושהתפריט עשיר ומגוון!