כך תסגרו בצורה נבונה פרטים עם חברת הקייטרינג שלכם

מצאתם את חברת הקייטרינג הרצויה, התרשמתם מהאוכל, תפסתם כיוון ואפילו החלטתם איזה קינוחים מנצחים תגישו לאורחים? עתה רק נותר לחתום על החוזה, אך פה נציין שמוטב לעצור. רגע לפני החתימה על החוזה יש לעצור ולוודא שסך ההתנהלות נכונה עבורכם מא’ ועד ת’. אז למה הלקוח צריך לשים לב לפני שהוא סוגר עם הקייטרינג? בהחלט יש כמה דגשים חשובים – לקרוא ולשמור!

  • תעודת כשרות – יש לוודא שהקייטרינג מחזיק בתעודת כשרות שמתאימה עבור רוב האורחים. מכאן שגם אם יודעים שמולכם עומד קייטרינג בשרי וגם אם יודעים שיש תעודת כשרות, עדיין יש לוודא מאיזה סוג. עם זאת, אם התעודה מתאימה עבור רוב המוזמנים אך לא עבור קומץ קטן, אין זו סיבה מספקת להחליף קייטרינג, אלא רק צריך למצוא פתרון חלופי. מה כן צריך לבדוק? שאותו פתרון חלופי מסופק ע”י חברת הקייטרינג שבה מתעניינים.
  • אנשי צוות – חשוב לוודא שמגיעים מספיק אנשי צוות, כך שהאורחים שלכם לא ייאלצו לחכות ממושכות בתור, רק כי היה נכון לפתוח עוד עמדה שמגישה אוכל. כיצד אם כן יודעים כמה אנשי צוות רצויים? פשוט משווים מול חברות קייטרינג אחרות.
  • תעודות ומעט אישורים נוספים – חשוב לבדוק שהחברה מחזיקה בביטוח צד ג’. שברשותה אישור יצרן, שיש לה רישוי עסק ואפילו מומלץ לרדת לרמה שבה בודקים האם למשאית שמובילה את המזון יש רישיון להובלה בקירור. כמו כן, אם מדובר בגן אירועים, שווה לוודא שגם הוא מחזיק ברישיון מתאים. לא חסרים מקרים שבהם מגלים שלמרות שהעסק פעיל, חסרים לו מספר אישורים נחוצים. מדוע אין להקל בכך ראש? אתם כמארגני האירוע אחראיים על הבטיחות של האורחים.
  • חוזה – לאחר שדנו אודות מגוון אישורים, נציין שיש לשים לב היטב מה כולל החוזה. פה נמליץ לשים דגש אודות חומרי הגלם, אופי שמירת המזון, סוג וכלי ההגשה, אופי שירות המלצרות, התאריך שבו עוד ניתן לבטל את האירוע ללא קנס כספי וכדומה. כמו כן, גם אם הבטיחו לכם הטבות, למשל פינת קפה וקינוח נוסף בחינם, תבקשו שכל הדברים האלו גם כן יופיעו בחוזה. ככול שהחוזה יהיה יותר מפורט, כך אתם יכולים להיות יותר רגועים.
  • הכול כולל הכול? נהוג להשוות מחירים כאשר עומדים לבחור חברת קייטרינג. עם זאת, יש להבין שגם אם מבקשים לדעת כמה עולה מנה ומקבלים מחיר, אין זה מספיק. רבים מחברות הקייטרינג נותנות מחיר עבור מנה, אך רק ברגע האחרון מגלים שהמחיר אינו כולל את צוות המלצרים, את שירותי ההגשה, את שירותי הבר האקטיבי, את סל ההרחבה מבחינת מבחר האלכוהול וכדומה. אי לכך כאשר מבצעים השוואה, יש לוודא שמשווים את אותה הצעה.
  • איש קשר – הרבה פעמים בעת האירוע עצמו, בעלי השמחה נמצאים באופוריה שאינה מאפשרת להם לחשוב בצלילות, או להיות במגעים עם רב המלצרים. אז נכון שהכול אמור לזרום חלק, אך תמיד צץ צורך כזה או אחר שצריך לסדר. מה עושים? ממנים איש קשר מטעמכם ומודים לאיש הקשר של הקייטרינג עם מי עליו לדבר ולמי עליו להקשיב במהלך האירוע. באופן שכזה אתם נהנים, לא דואגים והאירוע מתנהל על הצד הטוב ביותר.

כל שנותר לעשות!

מה נותר? להתחיל להבין איזה סגנון של קייטרינג מחפשים, אלו דגשים חשובים לכם, להגיע ליום הטעימות וכמובן להגיע למפגש סיכום החוזה עם דף שמכיל את סך הנקודות.

שיהיה אירוע טעים, מסודר ומהנה!