“כולה” בר מצווה – להכין לבד או להזמין קייטרינג?

יש אנשים שתמיד הולכים על האופציה המפנקת ויש אנשים שבודקים כל אפשרות שכרוכה בהוצאה ב7 עיניים. אז אם אתם יותר קרובים לסוג השני ועומדים לארגן אירוע מצומצם, בוודאי מתלבטים כמה להוציא והיכן ניתן לחסוך, ובין היתר מתלבטים האם להתחיל להכין רשימת מצרכים לצד רשימת מוזמנים, או רק רשימה של 3 חברות קייטרינג מומלצות. מזדהים? מוזמנים להיעזר במידע הבא!

מסכימים עם 5 מתוך 8? תבשלו לבד!

1. אתם אוהבים להיות במטבח

2. יש לכם זמן להיות במטבח

3. מרגישים בנוח לבקש עזרה מבנות משפחה

4. מחכים להתחיל לבנות תפריט

5. בישול כמויות גדולות לא מפחיד אותכם

6. אתם מבשלים טעים

7. אתם טיפוסים מאורגנים שיודעים להאציל סמכויות

8. אוהבם אתגרים – לנהל פרויקטים גדולים.

מסכימים עם 5 מתוך 8? תזמינו חברת קייטרינג!

1. המחשבה על בישול עצמי מלחיצה אותכם

2. לא מתכוונים לתת לאורחים לשפוט את האוכל שלכם

3. לא טובים בחישוב כמויות

4. רק מחכים להגיע לארוחת טעימות ולבנות את התפריט ביחד עם איש מקצוע

5. לא מתכוונים להיות לחוצים ביום של האירוע

6. גם אם האירוע קטן מתכוונים שהוא יהיה מושקע

7. המחשבה על שולחנות, חימום וכלי הגשה לא גורמת לכם לחשוב על סידורי שולחן, אלא על להתחבא מתחת לשולחן.

8. חולמים על אירוע מתוקתק, בו ניתן להנחית יומרות, דגשים ושאיפות קולינריות על אנשי מקצוע.

אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה

עתה כאשר התשובה מתחילה להיות ברורה, חשוב לנו לציין שגם אם נעזרים בשירותי קייטרינג, אין זה אומר שצריך לשלם הרבה יותר, לעומת התרחיש שבו רוכשים לבד את המצרכים ומבשלים בבית. מדוע? ובכן בישול עבור כמות גדולה של אורחים מצריך הוצאה גבוהה על מצרכים וכלי בישול משלימים, ובמקביל, היעזרות בשירותי קייטרינג לא בהכרח צריך להיות יקר. כמו כן, כיום קיימים מגוון אופציות ביניים. כך למשל אם הולכים על קייטרינג חלבי, ניתן לבחור בשיטת מגשי אירוח (במקום בופה). מה עוד? תפריט אירועים נחשב מאוד עשיר ומגוון, כך שתמיד ניתן לכוון למנות שנחשבות פחות יקרות. במקביל, ניתן להימנע מצוות מלצרים, אלא להיעזר בכמה חברים טובים וכדומה. הרעיון שכל עוד פונים לקייטרינג בעל גישה גמישה ואוזן קשובה, ניתן להגיע לעמק השווה.

טיפים שיעזרו לתפוס כיוון

אם נמשיך עם הכיוון של להיעזר בשירותי קייטרינג, אך בו זמנית גם לשלוט על התקציב, נוסיף ונאמר שאומנם עם טיב ואיכות האוכל לא ניתן לשחק, אך בכול הנוגע למיקום, בהחלט ניתן. הרעיון הוא שבמקום לשכור גן אירועים, רצוי לחפש חלופות. לצורך הדוגמה ניתן לערוך את האירוע בחצר מרשימה של אחד מבני המשפחה, או שניתן לבחור מקום משגע בחיק הטבע ולשם להזמין את שירותי הקייטרינג. אירוע בטבע נשמע כמו כיוון מעניין? ניתן להמשיך עם הקונספט החסכוני ואף לשדרג אותו. כך למשל במקום לשכור שולחנות, ניתן לבקש מכל משפחה שתביא מחצלת גדולה. באופן שכזה רק צריך לארגן בופה מרשים, ולאפשר לאנשים לשבת בחיק הטבע כמה שיותר קרוב לאדמה. מה עוד? ניתן לבקש מחבר שיתקלט, מכמה חברים שיערכו לילדים פינות איפור וכדומה.

היכן מעגלים פינות והיכן הולכים על הטופ?

לסיכום נאמר שבהחלט ניתן לבשל לבד עבור כמות גדולה של אנשים, אך אם אין זה הכיוון, טוב לדעת שאין צורך להתפשר על איכות הקייטרינג, אך כן אפשרי לחסוך מסביב. יש לזכור שאורחים שמגיעים בהחלט מתכוונים לחגוג ביחד עמכם, אך ראשית מבקשים ליהנות מאוכל טוב – אל תאכזבו!