האם קייטרינג בחורף שונה מקייטרינג בקיץ?

לא מעט אנשים בוחרים לחגוג את האירוע המשמח שלהם בחודשי החורף, אם כי בחורף הכול הרבה יותר זול ואם כי בחורף האורחים יותר פנויים (ובמקביל הצ'קים יותר שמנים). אז אם גם אתם חושבים להרוויח מחודשי החורף הקרים ובו זמנית לוודא שלחות וחום גבוה לא יהרסו לכם את האירוע, הגיע הזמן להבין לא רק עד כמה עשויים לחסוך (עד כ25%), אלא גם מה אמור לייחד קייטרינג חורפי. במה אם כן מדובר, לאלו טעמים ניתן לצפות ואלו הזדמנויות חורפיות נכנסות למשוואה? כל הפרטים בפנים!

משחק עם גדלים וסוגי מנות

ראשית יש לדבר על שתי עובדות חשובות: באופן כללי האורחים מגיעים לאירועים רעבים ובמקביל בחודשי החורף כולם הרבה יותר רעבים. מכאן שקייטרינג בחורף לא רק צריך להיערך עם כמויות יותר גדולות של אוכל, אלא הוא גם צריך לשחק באופן שונה עם סוגים וגדלים של מנות, כך שהאורחים יוכלו לטעום ממגוון מטעמים, וזאת מבלי שיחושו שהם מתמלאים מהר מדי. מכאן שלצד מגוון מנות שנחשבות ממלאות, גם נהוג לשלב מנות שנחשבות קלילות, כגון ירקות קלויים, סלטים ירוקים שמשלבים את פירות עונה, שיפודי ירקות וכדומה.

קר בחוץ חם בפנים – אלו המאכלים החורפיים!

כדי שהאורחים ישאירו את הקור בחוץ ויתחילו להתחמם, אין זה רק מספיק למשוך אותם לרחבת הריקודים, אלא גם רצוי להעניק להם מגוון מנות חמות שיסייעו להם להפשיר. מכאן שאם הקיץ מככב במנות "על האש", הרי שהחורף מככב עם מנות מעט שונות. להלן הצצה: תבשילי קדירה, בשרים צלויים, מנות בשרים שמשלבים מרינדות קלאסיות (כגון יין אדום), מרקים כתומים וסמיכים, שימוש נרחב בירקות שורש ועוד, כאשר גם לעולם הקולינרי הטבעוני יש מקום של כבוד במטבח החורפי. מכאן שמגוון מנות שמשחקות עם דלעת ערמונים, קינואה, כרישה, פטריות, אגוזי מלך, בטטה, זנים מיוחדים של תפוחי אדמה, סלקים ושלל ירוקים מייצרים שפע של מנות מרשימות, מושכות, קלילות ומחממות.

לא שכחנו – המשמעות החורפית בטריטוריית הקינוחים!

טעות לחשוב שרק מבחינת מנות עיקריות יש הבדל מבחינת התפריט החורפי, אלא גם מבחינת שתייה חריפה וקינוחים ראוי לצפות לתפריט אחר – תפריט חורפי. מכאן שאם באירועי קיץ מקבלים את פני האורחים עם כוסות קווה, הרי שבחורף נהוג לקבל את פני האורחים עם סיידר תפוחים חם, יין אדום, מנות וויסקי וכדומה, כאשר יש לקחת בחשבון עובדה נוספת: בחורף אנשים יותר שותים אלכוהול. מה עוד חשוב לדעת בנושא? ובכן אם בקיץ נוהגים להעניק לאורחים גלידות ומנות קרירות כקינוח, הרי שבחורף יותר מתמקדים בעוגות שוקולד חמות, בפאי תפוחים חם, בוופל בלגי חם, במאפי אגסים, בעוגות מוס וכמובן בפירות העונה, כגון תותים, אפרסמון ועוד.

בחורף חוגגים במקומות סגורים ויש לכך השלכות

יש לקחת בחשבון שכאשר חוגגים בחורף, חוגגים במקומות סגורים, ועל כן יש להוציא מהמשוואה מגוון מנות שכוללות עשן וטיגונים, במיוחד כשהאולם קטן ולא ממהרים לפתוח חלון. מכאן שיש לקחת בחשבון שבחורף פחות הגיוני להתמקד באפייה בטאבון, במאכלים שמכינים על פתיליה, בהקפצות, בטיגונים וכדומה. אומנם אין זה אומר שכל הקטגוריה יורדת מהפרק, אך זה כן אומר שלא הכול מתאפשר ביחד, ושחלק ניכר מהבישולים ייעשו מאחורי הקלעים, כך שנדרשת היערכות מעט שונה.

מנצלים עלות נוחה במיוחד

כפי שציינו עוד בהתחלה, בחורף יותר זול להרים אירוע, ולו כי יש פחות ביקוש. מכאן שלא רק שהאולמות יותר זולים, אלא גם בעולם הקייטרינג ניתן למצוא מחירים יותר נוחים. מכאן שרבים בוחרים להשקיע יותר בעת בניית התפריט, בוחרים במנות יותר יקרות, משדרגים את פינת האלכוהול וכדומה. מכאן שבין אם מבקשים לחסוך ובין אם מבקשים להעניק לאורחים יותר, בהחלט שווה לשקול להרים אירוע דווקא בחודשי החורף הקרים.

בחורף ההיערכות המקיפה מעט שונה

מעבר לעובדה שבחורף יש ירקות ופירות עונתיים ייחודיים, מעבר לעובדה שבחורף יש יותר מנות חמות, ואף מעבר לעובדה שבחורף המחירים יותר נוחים ואילו הכמויות צריכות להיות יותר גדולות, גם יש לקחת בחשבון שסך ההיערכות מעט שונה, ופה אנחנו מדברים על היערכות מקיפה. שנסביר? בעוד שבקיץ מאוורר ומזגן סוגרים את הפינה, הרי שבחורף בין היתר רצוי לארגן פטריות ואף אוהלים סגורים, כך שגם זאת מוטב לבדוק מול חברת הקייטרינג.

    התקשרו עכשיו
    דילוג לתוכן